Kurs pravljenja veb-sajtova

Postani majstor za pravljenje sajtova

Ako se pitaš kako se prave neki od tvojih omiljenih veb-sajtova i kako da samostalno napraviš svoj sajt – pridruži nam se na ovom besplatnom kursu! Tokom 5 radionica prolazićemo različite korake u pravljenju sajta –  od osnova HTML-a i CSS-a, do responsivnog i reaktivnog sajta upotrebom framework-a kao što su Bootstrap i Vue.js.
Kroz teoriju i praktičan rad ćeš usvojiti nove veštine, a nakon svake savladane celine češ dobiti pomoć i smernice kako da se unaprediš i vežbaš. Uz pomoć novih znanja napravićeš prvi korak ka svojoj IT karijeri u oblasti Web Development-a.

Calendar

Datum:

18.11. - 27.11.

Globe

Mesto:

Online

18. novembar
16:00 - 18:00h

Prva radionica - HTML i CSS

Upoznaj se sa korišćenjem PHP storm-a, kao okruženja u kojem ćeš raditi do kraja kursa i gde ćeš napraviti svoje prve korake u Web Developmentu. Upoznaćeš se i sa osnovama HTML-a i CSS-a, gde ćeš naučiti osnovne stvari poput layer-a i pravljenja klasa unutar projekta.

20.novembar
16:00 - 18:00h

Druga radionica - Bootstrap

Nakon što naučiš da povežeš fajlove i praviš generalne strukture sajta, vreme je da se upoznaš sa pojmom framework. Koristićeš jedan od najpoznatijih framework-a za CSS – Bootstrap i videćeš kako ti on može olakšati dizajniranje sajta.

23.novembar
16:00 - 18:00h

Treća radionica - UX/UI

Već znaš kako se dizajnira jedan moderni veb-sajt, na red dolazi interaktivna radionica o UX/UI gde ćeš saznati šta ovi pojmovi znače i na koji način se koriste u dizajnerskom procesu i pravljenju IT projekata. Steći ćeš viziju kako da napraviš veb-sajt koji će ljudi zapravo hteti da koriste.

25.novembar
16:00 - 18:00h

Četvrta radionica - JavaScript

Kada je sajt uspešno dizajniran, vreme je da naučiš kako da on postane interaktivan, odnosno da reaguje na zahteve korisnika. Napravićeš interaktivni kviz koji daje nasumična pitanja upotrebom JavaScript tehnologije.

27.novembar
16:00 - 18:00h

Peta radionica - Vue.js

Sajt je uspešno dizajniran i interaktivan je – vreme je da se upoznaš sa efikasnijim načinom rada, uz upotrebu sada već dobro poznatih alata – framework-a. Dobićeš priliku da sagledaš gde se koristi Vue.js frontend framework.

Ako ti ovo zvuči interesantno i želiš da naučiš osnove za pravljenje veb-sajtova, ovo je pravo mesto za tebe! Broj polaznika je ograničen, zato popuni formular sa nekoliko pitanja i osiguraj svoje mesto.

Kome je namenjen kurs i koji su uslovi pohađanja?

Ako imaš više od 15 godina i želiš da unaprediš svoje znanje programiranja potpuno besplatno, ovo je kurs za tebe. Ako nemaš iskustva u ovoj priči, ne brini - za praćenje kursa nije neophodno prethodno predznanje.

Broj mesta je ograničen. Molimo te da se prijaviš ukoliko znaš da sigurno možeš da prisustvuješ kursu, kako bi učešće omogućili svima koji to zaista žele.

Calendar

Pre radionice potrebno je da obezbediš:

Pristup internetu, mikrofon i Google nalog, jer se radionice održavaju na platformi Google Meet.

Preuzmeš PHP storm , probnu verziju koja traje 30 dana.